marți, 27 martie 2012

My working space and products

I would like to apologize to you, my English speaking followers, because I will not translate this text, if I will do it will be a mess all the post.
 Please use Google Translate or the translator on the right side. Thank you. 

Acesta va fi un post ceva mai diferit. Stiu ca v-am obijnuit cu postari doar de modele de unghii si descrierea aferenta, dar foarte multe persoane m-au intrebat cum arata spatiul meu de lucru... m-am tot gandit si am facut cateva fotografii(asta a fost in toamna) - dupa care m-am lasat pagubasa :)) considerand ca nu este atat de important.Si iata ca a venit pimavara (in sfarsit) si mi-am adus aminte de vechea postare. Am spus.. de ce nu? poate va inspira si pe voi in vre-un fel :) 

Tin sa mentionez ca toate produsele sunt ale mele si le-am achizitionat din banii mei. Nu fac absolut nicio reclama, iar descrierea produselor este strict subiectiva.

Haideti sa pornim la drum :))

Spatiul in care lucrez este destul de simplu - pentru ca nu imi plac lucrurile incarcate - cu cat e mai simplu - cu atat ma simt mai bine. That`s me :P



Peretii sunt vopsiti in doua nuante de mov - lila si mov aprins, doi cate doi.
In spatele meu se afla diplomele - intre timp s-au mai adaugat doua, pozele acestea fiind din vara.



Aparatura  pe care o utilizez este profesionala - de provenienta Germana.

Colectorul de praf - aspiratorul - se numeste mai exact Aspirator Nail Fan Promed.
Inainte de acesta, am avut aspiratorul acela clasic alb - click - dar cel de la Promed il depaseste detasat. 



Ca sa intelegeti, am colectat praful de pe urma a 4 intretineri si l-am pus intr-un capac de aproximativ 10-12cm ca sa vedeti exact puterea lui de extractie. 
Apropo de praf - protejati-va atunci cand lucrati! Utilizati o masca si ochelari de protectie - daca nu puteti lucra cu ochelarii, macar cu masca sa ramaneti pe timpul pilirii- imaginati-va cantitatea de praf respirata si ingerata pe parcursul muncii noastre - avand in vedere ca tot praful de mai sus s-a format de la doar 4 intretineri. Sanatatea este importanta! Nu va neglijati - complexele precum "arat ca la dentist"/ "arat aiurea/urat cu masca protectoare" si altele sunt doar "de forma". Chiar si pielea fetei are de castigat daca purtati o masca - astfel ca tenul nu se incarca cu praf.
Eh, gata cu morala... dar si lucrurile astea trebuie spuse.




Pila electrica este tot de la Promed - mai exact Promed 3020s, este una absolut excelenta.
Intr-adevar un produs profesional de inalta calitate se cunoaste. Are pana la 20.000 de rotatii pe minut - nu am nevoie niciodata sa o folosesc la capacitate maxima :)) Functioneaza atat la stanga, cat si la dreapta.
Manerul este foarte finut, usor si nu aluneca datorita gripului.
Atat aspiratorul, cat si pila electrica sunt concepute dintr-un material special, astfel incat praful si murdaria se curata extrem de usor. Aspiratorului dinainte i-am jupuit pielea de pe el din gresala, atunci cand am dorit sa il curat. Ouuups... 
Pila electrica o utilizez impreuna cu setul de freze de modelare Promed.
De la stanga la dreapta :
  • freza din carbid, conica, fina - o folosesc la detaliile de modelare 
  • freza din carbid cilindrica aspra, cu varf rotund - o folosesc la intretinere, pentru indepartarea gelului
  • freza de diamant cu con mic si lung o folosesc pentru a curata si indeparta cuticula 
  • freza cilindrica lunga din titan ma ajuta la modelare, fiind putin mai fina decat cea cu varf rotund


Per total...aceasta freza chiar este o bijuterie si o recomand tuturor tehnicienilor ce doresc profesionalism si calitate (si aceasta este parerea mea dupa 6 luni de lucrat cu ea ).
Atat aspiratorul, cat si freza sunt achizitionate de la Tiger Nails.




Pudrele colorate acrilice, pigmentii, glitterul, Velvet Touch, cristale Swarovski le tin in cutiute metalice cu printesele Disney, ursuletii Me2You si in cutia de ciocolatele. De ce? pentru ca ma binedispun. Am si beauty case-uri dar mi se pare mai placut asa. In plus clientele le adora :) 

Tipsurile cu modele le tin asezate dupa tehnica de lucru pe un panou lateral iar de curand am achizitionat un suport de 64 de tipsuri - dar personal, nu ma omor dupa el. Acum este plin mai mult de jumatate.



Sper ca am acoperit tot...
Sa va povestesc putin despre pensule:

Pensulele pentru acryl - de la stanga la dreapta:
  • pensula CN - nr.8
  • pensula CN - mini3D - pe aceasta o ador
  • pensula 2MBeauty - nr.4
Pensule pentru pictura - de la stanga la dreapta:
  • Pensula Kolinsky 00
  • Pensula lucrata manual - achizitionata de la Liliya Sereditskaya
  • Pensula 0 cu par scurt - Tiger Nails
  • Pensula Barbara II - CN
  • Pensula "P" - CN
  • Pensula One-Stroke - 2MBeauty
  • Pensula din set de 5 - pentru one-stroke

Si cateva din materialele consumabile de tip glitter - sunt achizitionate din multe locuri, unele nici nu stiu exact de unde sunt :)) atat de multe am. Aici va prezint o mica particica - intre timp s-au inmultit vazand cu ochii.



De pe primul rand de sus in jos:
  • Diamond Shine - Tiger Nails
  • Glitter mix - Nailshop
  • Glitter foarte fin

De pe primul rand de sus in jos: 
Glitter mare
Holograme mari
Foita aurie
Glitter de tip bastonase
Aplicatii mate
Gheata sparta
Lantisor argintiu
Carti de joc
Scoica sparta
Fulgi de nea
Glitter nisipos
Holograme medii
Holograme mari
Glitter fin


-  si asa arata in una din cutiile metalice de care va vorbeam mai devreme :) -

Am mai gasit si doua unghiute Stiletto realizate mai demult..




Si beauty-case-ul de care va spuneam. L-am luat de la o prietena ce isi da comanda periodic de cosmetice din State si l-am achizitionat la un pret foarte bun. Daca va intereseaza, ma puteti contacta.





La fel si aceste cutii de expunere a tipsurilor cu interior de catifea, geam si exterior din piele ecologica:

Iar aici sunt cele mai noi modele la care am lucrat:
Watercolor Express
One-Stroke
Watercolor
Gel design with Velvet Touch 
Acrylic Design 3D

Le voi posta curand individual.


Cam atat, pentru ca deja a devenit postul foarte lung si nu vreau sa va plictisesc.
Sper ca a fost interesant si placut de citit. Astept feedback-ul vostru.

Pupici,
Maria D.

12 comentarii:

  1. da super:D mie nu mi s-a parut plictisitor din contra..imi placE: poti sa imi arati in fiecare zi chestii de genul ca nu ma plictisesc niciodata:D
    ma bucur pe de alta parte ca nu doar eu am o obsesie cu movul:)) vad ca tu ai facut si caloriferul mov:)):P deci e de bine:D imi place tot cum e aranjat super..f frumos..

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca ne-ai apropiat mai mult de tine, cel putin pe mine, cu aceasta postare..destul de personala zic eu, imi place tot ce faci si te admir..pare a fi undeva intr-un balcon scuze daca gresesc..si acum ca ma uit realizez ca am o camera in casa,putin mai mare decit aceasta a ta care nu are absolut nici o utilizare in prezent..poate ii fac :))) multumim de postare

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant si util tot ce ne-ai prezentat! Multumim frumos si mult spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Idem kory :)) super postul !!! 100000 like :D . Imi place cum ti-ai amenajat, bineinteles cu mov. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow.. nu ma asteptam sa va placa postul atat de mult... ma bucur ca am reusit sa va acaparez atentia :) si va multumesc pentru feedback.


    @kory: Da, chiar am o obsesie cu mov si turquoise sub toaaaaate formele lor derivate :)) Am facut si caloriferul mov, pentru ca mi s-a parut mai normal mov decat alb - in plus, "dispare" din peisaj fiind aceeasi culoare cu peretii.



    @Andayn: Merci, dulce ca de obicei. Trebuia sa fie personala - doar ma destainui in fata voastra :) Intr-adevar este un balcon. Inainte lucram in camera, dar se umplea totul de praf, ca intr-un "white dream" si nu era nici frumos, nici sanatos. Asa mi se pare ca am spatiu necesar suficient ca sa ma descurc cum trebuie. Poate ti-am dat o idee si iti amenajezi si ne arati si noua. :D


    @Ruja: Ma bucur ca ti-a placut :) Spor si tie la "joaca".


    @Andre: Evident ca e cu mov ^^ Cum altfel... este amenajat asa cred ca de un an si jumatate si totul inca decurge bine ^^. Pupici

    Fetelor...ca tot va placut atat de mult postul, astept idei de altele in genul acestora sau de ce nu-diferite. Chiar imi face placere sa scriu, daca stiu ca va ajuta. Astept sugestiile voastre! Multumesc ...Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super postarea. Ador sa ma uit la fete sa vad cum este amenajat locul unde lucreaza, imi plac si postarile de genul "ultimele achizitii". Le consider foarte utile:)
    Eu momentan lucrez in camera:|..si la mine este si mai greu, pe langa praf, pt ca am si o super catelusa de labrador care mereu isi face de lucru pe langa cliente:))) asa ca poate o conving pe mama sa-mi cedeze balconul:)))
    Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am o pasiune pt culoarea Turqoise:D
    Imi place cum ai amenajat... Mereu stau si ma uit la modelele tale si ma intreb cum oare poate fi posibil o asa perfectiune :D si atat de corect lucrat.
    Imi plac cutiutele tale Disney:D
    Imi plac si instrumentele care le folosesti. Felicitarile mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ella: Eu am fost norocoasa, pentru ca am doua balcoane - iar cel din camera mea este mai mic - mama totusi este fericita ca isi intinde rufele in balconul mare ^^ Este chiar dificil cu praful, si cred ca a ta catelusa ridica si mai mult praful.
    Eh...ne descurcam noi intr-un fel :)) Succes si tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Diana: Iti multumesc, Diana. Perfectiune... mai este pana acolo :)) Am investit timp si resurse in educatia mea in domeniu...in plus, ceea ce fac, fac cu drag si asta se vede. Poti verifica la capitolul ''Professional activity'' sa vezi ce cursuri am facut. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos e coltisorul tau. Imi plac genul acesta de postari :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Muito interessante sua publicação. Matou um pouco de nossa curiosidade aqui no Brasil,

    RăspundețiȘtergere
  12. Te admir maxim-maxim. Am patruns in lumea ta si fara sa te laud esti o fericita.Ai talent, ai coltul tau...ai tot! Lucrezi cu pasiune si se vede. Ai ajuns sus...de aceea noi cele de jos asteptam mereu de la cele ca tine sfaturi si idei. Poate urmeaza si o postare cu gelurile si vopselurile cu care lucrezi, pentru ca ai niste culori minunate si doar voi cele profesioniste ne puteti ajuta sa nu mai luam tot felul de tepe cu achizitionarea de produse.Pe cand un curs in Constanta?

    RăspundețiȘtergere